Ràtio: 5 / 5

Estrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles actives
 

El restaurant de l’Alberg la Torre Vall Fosca dóna especial èmfasi en la cuina casolana on es treballa amb productes del país i s’ofereixen plats típics del Pallars així com del Penedès.

Els plats amb més exit que fem son el xatò, canalons amb beixamel de ceps, arròs de muntanya, trinxat, palpis, pollastre amb gambes, llonganissa esparracada amb xampinyons, costella de vadella ecològica confitada amb verdures, estofat de corder amb olives. També ens agrada fer els nostres postres, flam de nous de la vall fosca amb reducció de ratafía, pastis de frutis secs i plàtan, pa de pessic amb pomes del tros.

Les nostres receptes

Unes de les receptes més demanada i aplaudida al nostre restaurant és sens dubte la beixamel de ceps.

Ingredients

  • 1 litre de llet

  • 75 grams de mantega

  • 80 grams de farina

  • 100 grams ceba

  • 200 grams xampinyons

  • 200 grams de cep a trossos. Si utilitzeu cep deshidratat amb 70 grams n'hi ha prou.

  • Sal

  • Pebre

  • Oli OVE

En una paella d'uns 28 cmts comencem a confitar la ceba, ben caramel·litzada. Un cop la tinguem ben marró l'hi afegim els ceps a trossos. És molt important per que la beixamel ens quedi be, que confitem lentament els ceps, fins que comencin a desfer-se. Si cal podem afegir-hi una mica d'aigua per que no s'ens enganxin. Per aquest pas podem estar 20 minuts confitant els ceps.

Un cop fet aquest pas hi afegim els xampinyons tallats a làmines i ho deixem coure ben be 10 minuts més.

Mentres en una altre pot escalfem 3/4 parts de la llet amb una cullereta de sal i mitja de pebre i l'escalfem (compte que no bulli !!!). Si fem servir ceps deshidratats en aquest punt hi afegim a la llet els ceps tallats a trocets petits i els infosionem.

Un cop tinguem els bolets i la seba ben confitat, ho posem dins del pot on tenim la llet calenta.

En la paella hi desfem la mantega i afegim la farina sense parar de remou-re. Hem de coure la farina durnat uns 7 minuts fins que no faci olor a farina crua.

Cuan tinguem la farina cuita, hi hem d'afegim la 1/4 part de llet que hem reservat.

Apartir d'aquí es tracte de anar posant la llet calenta que tenim al pot amb el confitat de ceps i sense parar de remanar ho portem a ebullició. Amb un parell de minuts que faci xup-xup, ja tindrem la beixamel feta.

Apa-l'hi ja ens comentareu com ha sortit !!!!